Након уношења Бадњака, Вучић са представницима Срба из региона

0
148

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да се само заједничким радом може допринијети најприје опстанку српског народа, а затим и његовом напретку и бољитку.

Након уношења Бадњака у зграду Предсједништва у Београду, којем су присуствовали предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и представници Срба из региона, Вучић је рекао да се прије неколико година са Додиком договорио да уведу нови принцип у односе између Србије и Српске и изразио наду да је то успјело и у односима са представницима Срба у Црној Гори, Македонији и Хрватској.

“То је принцип да увек разговарамо, а да чак и када нисмо сагласни о неким питањима никада, не само да не вређамо једни друге, већ да не идемо једни против других, да никада Србија не иде против Српске, да никада Српска не иде против Србије, да никада не говоримо лоше о нашем народу, ни о представницима српског народа и у Црној Гори и Македонији и Хрватској и да гледамо да радимо што је могуће више заједно и у корист нашег народа”, рекао је Вучић.

Он је захвалио представницима српског народа који су дошли, истичући да су Бадњи дан и Божић важни дани када се људи окупљају око својих породица и тренутак “да се размисли шта је чинити за српски народ”.

Вучић је посебно честитао наступајући Божић српском народу на Косову и Метохији и поручио да је Србија уз свој народ посебно када је тешко, додавши да ни ова година неће бити много лакша.

Као председник Србије имам обавезу да кажем да Срби желе само да сачувају своје српско име и презиме никога не угрожавајући и поштујући интегритет свих земаља око нас. На то имамо право по свим међународним правним актима и то ћемо да чинимо – да штитимо свој род и своје име и презиме и истовремено да чувамо српски језик и ћирично писмо“, рекао је Вучић.

Он се у присуству викара српског патријарха, епископа ремезијанског Стефана, који је служио Богослужење приликом уношења Бадњака, захвалио и Његовој светости патријарху Иринеју на томе што увијек истиче неопходност јединства српског народа, очувања виталних националних интереса и неопходност да се рађа више дјеце, како не би нестали као народ.

Традиционалном уношењу бадњака у зграду Предсједништва на Андрићевом венцу присуствовали су и премијер Србије Ана Брнабић, предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац, предсједник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић, предсједници Нове српске демократије Андрија Мандић и Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић, као и посланик “Уједињене Црне Горе” у црногорском парламенту Горан Даниловић.

Вучић се након уношења Бадњака састао са представницима Срба из региона.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име