Народни посланик Драшко Станивуковић напушта БиХ

0
826
Фото: Дејан Божић/РАС Србија

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић изјавио је данас у НСРС данас да ће медијима бити доступан још данас и да ће се привремено повући из јавности због личне безбједности. Најавио је и напуштање БиХ у наредним данима.

 Станивуковић је рекао да је објавио аудиоснимак јер полиција Републике Српске није открила име инспектора који је пријетио Ивану Бегићу током саслушања у Полицијској станици Центар у Бањалуци, пише Аваз.

– Изнијећу низ доказа и чињеница. Онда неколико дана нећу бити доступан за медије. Уколико портпарол МУП не демантује да је Иван Бегић одбио полиграф и да је био саслушан, рекао сам да ћу објавити нови снимак. То сам и урадио. Четири до пет инспектора је било у просторији гдје је Бегић саслушан и којем је пријетио инспектор Милош Бандић.

Рекли су да ће га згазити кад год га виде. Јесу ли то пријетње или је то бахатост, како кажу у МУП? Јасно је да су то пријетње? Рекли су да ће га ишамарати кад год га виде. Инспектор каже да се Бегићева изјава њима “не уклапа”. За шта им се не уклапа? Раскринкани су и откривени. Нико нам не би вјеровао да нема овог снимка. Инспектор који је пријетио добио је дисциплинско, а људе које нису ни саслушали гоне кривично. Жртве гоне кривично, а инспектор који пријети добива дисциплински поступак – истакао је Станивуковић.

Додао је да су рекли да ће претрести његову кућу.

– Нема проблема. Нема проблема ни да ме саслушају. Ја се борим да сви будемо једнаки. Да бисмо били равноправни, тражим да са мном иде 14 пута онолико људи колико ме њих саслушава. Јутрос сам добио нови снимак. Објавићу га наредне седмице уколико наставе са овом тортуром. На сваку њихову лаж ми имамо један аудио или видео запис – потцртао је он.

– Зато ћу да их тужим. Они пишу у служби Владе, а не у служби народа. Не желим да ова хајка скрене пажњу са афере “Пелене”. Предаћемо тај предмет у Тужилаштво. Предаћу и низ пријава против одговорних. Имам позив неколико породица које имају дјецу с потешкоћама и који јавно желе да кажу да су се поједини одлучили богатити на болеснима – казао је Станивуковић.

Поручио је да мора бити опрезан.

– Сматрам да ћу напустити БиХ у наредних неколико дана. Данас нећу стићи, али за викенд ћу вјероватно напустити БиХ. Не осјећам се сигурно – казао је Станивуковић новинарима.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име