Наши талентовани спортисти: Сара Лучић годинама не руши љествицу

0
668

Сара Лучић са Сокоца, према оцјени спортских радника и тренера, једна је од најталентованијих атлетичарки у БиХ, са личним рекордом 178 центиметара у дисциплини скок увис, који јој омогућава учешће на Свјетском првенству.

Лучићева је потврдила таленат и златном медаљом са Појединачног првенства БиХ за сениоре које је одржано 10. јуна у Зеници, прескочивши 176 центиметара.

У Атлетском клубу “Гласинац”, чији је Сара члан, кажу да је основна дисциплина Лучићеве скок увис, али да јој и друге дисциплине “иду од руке”.

Почетком маја Лучићева је освојила сребрну медаљу на Међународном атлетском митингу у Бару, чиме је испунила норму за Првенство свијета за млађе јуниорке и Првенство Европе за јуниорке.

На Појединачном првенству Балкана за млађе јуниорке почетком јуна у Истанбулу, Лучићева је прескочила 177 центиметара, освојила друго мјесто и потврдила норму за Свјетско првенство.

“Сара већ годинама доказује да је једна од најталентованијих атлетичарки Републике Српске и БиХ. Она је постигла рекорд Републике Српске и БиХ за кетегорију млађих јуниорки”, рекао је Срни тренер Неђо Ђуровић.

Ђуровић је истакао да је ова седамнаестогодишња дјевојка првак БиХ у категорији млађих јуниорки, јуниорки и сениорки.

Лучићева је стални члан репрезентације БиХ у јуниорској и сениорској категорији у дисциплини скок увис.

Освајач је двије сребрне медаље на Балканском првенству у категорији јуниорки до 17 година.

“Наша Сара је сигуран путник на Свјетско првенство у Кенији, на балканска првенства за јуниорке и сениорке, као и на екипно првенство Европе за сениоре које се одржава на Малти крајем јуна и почетком јула”, каже Ђуровић.

Лучићева каже да се атлетиком бави осам година. Ван стадиона на којем свакодневно тренира, постиже одличан успјех у соколачкој Гимназији.

“Већ сам навикла да са такмичења доносим медаље и тај осјећај да сам међу најбољим атлетичарима тешко је описати. Кратко речено, дивно је и даје снагу да идем даље”, рекла је Лучићева.

Сара Лучић сутра путује на дводневно Појединачно првенство БиХ за јуниоре у Зеници и нада се да ће се вратити са једном од медаља.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име