Наставак расправе о Фонду солидарности за лијечење дјеце

0
80

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас у Бањалуци посланичком расправом о извјештају о раду и извршењу финансијског плана – буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за 2018. годину.

Фонд солидарности до краја прошле године одобрио је 74 захтјева за лијечење 64 дјеце у иностранству, за шта је уплаћено 1.541.972 КМ, рекла је представник овог фонда Јасминка Вучковић.

Она је навела да су дјеца упућивана у здравствене установе у Њемачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Швајцарској, Белгији, Русији, Словенији и Турској.

У извјештају се наводи да је на рачунима Фонда солидарности на дан 31. децембар 2018. године било 6.018.220 КМ, те да је увид у њихово стање на доступан на интернет страници Фонда здравственог осигурања Републике Српске, те да се свакодневно ажурира.

На дневном реду наставка четврте редовне сједнице налазе се и извјештаји за прошлу годину о раду Омбудсмана за дјецу Српске и Омбудсмана за људска права БиХ.

Биће разматран и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање према Пројекту енергетске ефикасности у БиХ.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име