Навике које уништавају вашу кожу

0
457

Тајна здравља и младости ваше коже свима је позната: правилна прехрана и бављење спортом увијек су били прави избор.

У правилу, резултат је увијек видљив. Међутим, стање ваше коже не само да открива здрав или нездрав стил живота. Такође нам говори о ситним детаљима који су постали наше навике и који су на почетку изгледали безопасни.

Обратите пажњу на ових 6 ствари које могу на први поглед изгледати безопасне, а у стварности негативно утичу на вашу кожу:

Мрштење

Љутња узрокује изразе лица које су штетне за вашу кожу: намрштене обрве, стиснуте уснице и напети мишићи лица.

Кориштење мобитела

Обично држимо таблет или паметни телефон с главом која гледа према доље, а то може узроковати опуштену кожу и боре. Ако често причате на мобител, одаберите слушалице или звучнике.

Дуго туширање врућом водом

Горњи слој коже се уништи дугим кориштењем вруће воде, што заузврат доводи до сувоће и гуљења коже.

Јастучница

Памучне постељине су стандардна опција. Но, јастучница од ове тканине може наштетити вашој кожи лица и донијети вам нежељене боре. Умјесто тога, покушајте употријебити свилене или сатенске јастучнице јер узрокују мање трења. Такође, не заборавите често мијењати јастучнице како бисте избјегли мртве честице коже и скупљање бактерија.

Наслањање на руку

Када сједите испред рачунара или када читате, ако имате навику нагнути браду на руку, покушајте то радити рјеђе. Ваша кожа лица постаје мање еластична у таквом положају.

Некориштење сунчаних наочала

Право заштита од сунца је тајна здраве коже. Кожа око ваших очију је врло танка и због тога се лако добива боре када зурите у свијетлу свјетлост. Стога је правило да увијек носите сунчане наочале током сунчаних дана, али и зими.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име