Навике уз које ће вам самопоуздање порасти

0
528
Excited attractive woman in black and white striped dress looking at camera and laughing, Three quarter length studio shot on turquoise background.

Ако се осjећате несигурно у сопственој кожи и немате храбрости за доношење многих важних животних одлука, доносимо вам списак навика помоћу којих ће ваше самопуздање расти.

  1. Престаните са самокритиком. Нема ништа лоше у конструктивној самокритичности, али када унутрашњи критичар ради против вас, то значи да је вријеме за промјену. Кад се ухватите у тренутку неоправдане самокритичности, зауставите ток негативних мисли и пробајте да изговарате унапријед смишљене позитивне “мантре”.
  2. Мотивишите се. Оног тренутка кад будете поставили себи циљеве, лакше ћете одрађивати свакодневне обавезе. Кад имате мотивацију, суочавање са животним тешкоћама постаје лакше.
  3. Радите на себи. Нека ваша велика промјена започне усвајањем нових знања. Никад није касно за уписивање неког семинара који може промјенити ток ваше каријере.
  4. Сваке вечери запишите зашто цијените сами себе. Кад вам самопуздање буде најпољуљаније, можете да прелистате тај дневник и подсјетите се зашто све треба да цијените сами себе.
  5. Помозите другима. Алтруисти су најсрећнији људи. Доказано је да помагање другима буди у нама осјећај среће какав се може постићи само чињењем несебичних дјела.
  6. Брините о свом здрављу. Акценат није на изгледу већ на физичком здрављу, захваљујући коме расте наша ментална снага, али и самопоуздање.
  7. Сваког дана урадите једну ствар која вас плаши. Тако побјеђујемо сопствене несигурности и суочавамо се са оним што нас спријечава да живимо пуним плућима.
  8. Са позитивним ставом прихватите неуспјех. То је саставни дио живота и зато га не треба доживљавати као трагедију. Не одустајте код прве препреке, јер увијек можете наћи начин да је заобиђете.
  9. Не упоређујте се са другима. Умјесто тога фокусирајте се искључиво на свој живот и на то како га можете побољшати.

10. Окружите се људима који су вам подршка у свему, који разумију ваше тежње и који ће вам увијек чувати леђа.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име