Небојши Глоговцу постхумно награда “Златни платан”

0
480

Награда “Златни платан” постхумно додијељена Небојши Глоговцу уручена је синоћ његовој супрузи у оквиру Фестивала медитеранског и европског филма у Требињу.

Награда “Златни платан”, која се додјељује за изузетан допринос евромедитеранској кинематографији, према ријечима Милице Глоговац доказ је да родно Требиње и требињски фестивал узвраћају Небојши љубав и поштовање, које је он гајио према свом граду.

Ова награда би му била посебно драга и њоме би се сигурно хвалио“, истакла је она.

Претходно је у Музеју Херцеговине вечерас отворена и изложба награда и признања које је глумац добијао у својој каријери, под називом “Вјечни Небојша”.

Отварајући изложбу, филмски критичар Милан Шпичек рекао је да је Небојша Глоговац добио више награда него што би неко у своја три живота и да је изложба још једно поклањање великом глумцу, уз поруку да никада неће бити заобрављен.

Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић навела је да је изложба у Требиње стигла захваљујући Небојшином оцу Миловану.

„Сигурни смо да нас Небојша са неког другог свијета гледа и радује се што је на овај начин поново међу својим Требињцима“, додала је она.

Прошлогодишњи Фестивал медитеранског и европског филма у Требињу затворио је глумац Небојша Глоговац и његов филм “Устав Републике Хрватске”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име