Несаломиви Ноле Ђоковић славио у чудном мечу са чак 8 везаних брејкова

0
137
Фото: Sеbastien Nogier/ EPA

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Мастерса у Монте Kарлу након веома чудног меча у којем је са 2:1 савладао Нијемца Филипа Kолшрајбера. Невјероватно звучи податак да је у другом и трећем сету виђено чак осам узастопних брејкова.

Новак Ђоковић се намучио како би добио први сет. Српски тенисер је у два гема на свој сервис морао да спасава брејк лопте. Прво је у петом гему Нијемац имао двије шансе. Ђоковић је подигао ниво игре, успио да погоди и дође до гема. Слична ситуација је виђена и у седмом гему.

Након што је спасио двије брејк лопте, најбољи тенисер свијета је заиграо агресивније напао је противника и успио да направи брејк. Затим је био сигуран на свој сервис и добио први сет са 6:3.

Други сет је донио пуно успона и падова у игри а на крају је забиљежено чак седам узастопних брејкова.  Ђоковић је прво на свој сервис направио двије велике грешке и практично поклонио гем Kолшрајберу за 1:3. Након тога ниједан тенисер није успио да сачува свој сервис.

Иако је заиграо веома дефанзивно Новак је успио да направи рибрејк а затим је затражио љекарску помоћ због повреде палца десне руке. Међутим наставио је број 1 на АТП листи са грешкама, што је Kолшрајбер знао да казни. Ђоковић је од бијеса поломио рекет. Нијемац се међутим мучио на свој сервис па је и он губио гемове , али је на крају ипак добио други сет са 6:4.

На почетку трећег сета још један брејк. Ђоковић је сјајно напао ривала и без изгубљеног поена дошао до предности. Затим је српски тенисер спасио чак три брејк лопте и напокон сачувао свој сервис , па је повео 2:0. Затим је сачувао сервис до краја меча иако је Нијемац имао прво брејк лопту у деветом гему . Затим је Kолшрајбер у десетом гему спасио и три меч лопте али не и четврту.

Ђоковић се тако реванширао за пораз у Индијан Велсу али је јасно да ће у наставку турнира морати да подигне своју игру ако жели да оствари бољи резултат. У трећем колу игра против бољег из дуела Дијего Шварцман – Тејлор Фриц.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име