Нешић: Одговоран сам у обећањима, на ред дошао пут Лукавица – Пале!

1
1067

“Ја сам одговоран човјек, што обећам, то и испуним! Као што сам најавио, и што се може видјети, “Путеви Српске” током овогодишње грађевинске сезоне су максимално ангажовани на осавремењавању постојећих и изградњи нових путних комуникација широм Републике. На ред је дошао и један од захтјевнијих путних праваца, Лукавица – Пале, односно дионица Јасик – Триангла, каже за Insajder.ba Ненад Нешић, директор овог јавног предузећа и додаје:

“Путеви Републике Српске” расписали су данас тендер за извођача радова за реконструкцију и рехабилитацију пута Лукавица – Пале, дионица Јасик – Триангла, дужине 3897,52 м, са реконструкцијом моста преко ријеке Бистрице. Реконструкцијом и рехабилитацијом ове дионице постојећа ширина пута од 5 м ће се проширити на укупно 6,6 м, а постојојећи мост преко Бистрице биће проширен на укупну ширину од 10,5 м. Вриједност радова је 3,4 милиона КМ, са урачунатим ПДВ”.

Нешић истиче да се дионица Јасик – Триангла налази на тешком брдско-планинском терену, па сви пројектовани елементи одговарају том типу терена, и додаје да је тендером прописано да је рок за извођење радова 180 дана од дана увођења извођача у посао. Он каже и да очекује да ће тендерске процедуре бити окончане до краја августа, како би први радови на овој траси кренули у току овогодишње грађевинске сезоне.

– Без лажне скромности, “Путеви Српске” су истински покретач привредних активности у Репубици Српској. На свим радовима ангажаована је домаћа грађевинска оператива, а максимално су ангажовани и домаћи произвођачи грађевинских произвока који се користе у нискоградњи. До краја ове грађевинске сезоне, Путеви настављају да раде и граде пуном паром – тврди Нешић.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име