Нешића терете да је наредио асфалтирање дворишта

2
3640

Полиција терети Ненада Нешића (39), в.д. директора “Путева Републике Српске”, да је Добривоју Братићу, директору “Илиџапутева”, запријетио смјеном уколико не асфалтира дворишта и приступне путеве грађанима на подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

То је за “Независне” открио извор близак истрази те прецизирао да је Нешић осумњичен за принуду, за шта је и пријављен надлежном тужилаштву.

“Конкретно, то датира из маја ове године, када је Нешић, како га полиција терети, изнио озбиљне пријетње Братићу. Вријеђао га је, називао погрдним именима и рекао му да ће бити смијењен ако га на послуша”, открива извор “Независних”.

Како додаје наш саговорник, Нешића терете да је од Братића тражио реализацију послова у износу од готово 700.000 марака.

Потом је предузеће ‘Илиџапутеви’ реализовало послове, али у износу од око 155.000 марака“, наводи наш саговорник.

Уз навођење Нешићевих иницијала, из МУП-а РС у петак је саопштено да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево против њега доставили извјештај Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево.

“За Н.Н. се сумња да је озбиљном пријетњом и вријеђањем принудио директора предузећа из Источне Илиџе да уради одређене грађевинске радове у вриједности од око 155.000 КМ, након чега је он то и извршио“, саопштено је из полиције.

У кратком телефонском разговору Нешић није желио износити став о овим оптужбама.

“Напишите да не желим ништа да коментаришем“, навео је Нешић.

Братић, такође, није желио да коментарише овај случај, али је, мислећи на Нешића, рекао једну занимљиву констатацију.

“Далеко му кућа!”, рекао је кратко Братић.

Надзорни одбор “Путева РС” именовао је Нешића (ДНС) за директора овог предузећа у јулу 2016. Међутим, из више извора за “Независне” је потврђено да се Нешићу фотеља тресе већ дуже вријеме.

“Након подношења овог извјештаја смјена је још извјеснија”, рекао је један саговорник “Независних”.

Подсјетимо, Нешић је и предсједник Регионалног одбора ДНС-а сарајевско-романијске регије, чијих је око 20 активиста саслушано прошлог мјесеца, а на основу пријаве у којој се тврди да су куповали гласове за изборе.

Нешић је на минулим изборима био кандидат ДНС-а за Парламентарну скупштину БиХ, а освојио је 17.626 гласова, што му, по садашњој рачуници, неће бити довољно да засједне у посланичку столицу.

Шта каже закон

  • Ко другог силом или озбиљном пријетњом принуди да нешто учини или не учини или трпи, казниће се новчаном, или казном затвора до једне године.
  • Ко то уради пријетњом убиством, тешком повредом, отмицом или у саставу групе или злочиначке организације, казниће се новчаном, или казном затвора до три године.

2 коментара

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име