Несуђеном младожењи изнудио 11.900 марака

0
336

Полиција терети двадесетогодишњег Зворничанина З.А. да је преварио дупло старијег Добојлију, којег је врбовао на Facebooku, гдје му се с лажног профила представио као дјевојка, а затим му понудио брак и тражио – паре.

Пријављен је Окружном јавном тужилаштву Добој за изнуду и превару, односно да је лаковјерног мушкарца ојадио за 11.895 марака.

За Зворничанина се сумња да је у другој половини прошле године преко Фацебоока контактирао Добојлију, и то с лажног, женског профила.

“Почео је с њим размјењивати поруке с недвосмисленим садржајем – односиле су се на брак. Када је придобио његово повјерење, онда је тражио паре да би се упознали и заједно отишли у иностранство”, појашњава саговорник “Независних” упућен у детаље истраге.

Међутим, враг је однио шалу – осумњиченом су апетити порасли. Како би своје идеје реализовао, почиње да се несуђеном младожењи јавља с различитих Фацебоок профила.

“Имао је више лажних женских профила. Тако је фантомска жена рекла Добојлији да је из Требиња, те да ће ‘надрљати’ ако не уплати паре на банкарски рачун и путем поште на име њеног рођака З.А. из Зворника. А З.А. је, дакле, управо младић који иза лажних профила стоји”, истиче наш извор.

Иако је осумњичени на овај начин, сумња се, покушао да завара и полицију, како би крак њихове истраге одвео до Требиња, на крају је осујећен. Лоциран је у Зворнику.

Потом су добојски полицајци, у сарадњи с колегама из Зворника, претресли стан и аутомобил које користи З.А. Пронашли су прегршт доказа.

“Пронађени су и одузети мобилни телефони, преносни рачунари, СИМ картице, новац у различитим валутама као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку”, речено је из добојске полиције.

Двадесетогодишњака су зворнички полицајци ухапсили те га предали полицији у Добоју. Након крим-обраде, З.А. је предат Тужилаштву.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име