Незапамћена бура и даље дува у Далмацији, Херцеговини и југу Црне Горе

0
498
Фото: Н.Н.

У дијеловима Далмације дува најјача бура икада измјерена, а јутрос око 4.00 у Сплиту је измјерен удар буре од чак 176 километара на сат. Невријеме у остатку региона.

Бура у Далмацији је највећа позната брзина вјетра измерена у том граду. И у остатку региона невријеме.

У појединим дијеловима Сплита грање и дрвеће пада на путеве, пар стабала је у Трогиру пао на аутомобиле, а јак вјетар оборио је саобраћајне знакове, преноси “Далмација данас”.

Удари вјетра од чак 176 км на сат обарали су стабла, саобраћајне знакове и далеководе, у прекиду су трајектне линије, потопљено је неколико јахти, а затворене су и поједине дионице ауто-путева.

У Сплиту је измјерена температура од -1 степена, док је, како се наводи, субјективни осјећај -11 степени, преноси сајт и додаје да је на Динари измјерено -17.

Због јаке буре, у прекиду су трајектне и катамаранске линије ка острвима, а забиљежено је и пар потопљених јахти у Трогиру.

Због орканске буре која дува на јадранском приморју тунел Свети Рок и мост Фрањо Туђман код Дубровника затворени су за саобраћај. Затворен је и аутопут Ријека – Загреб између чворова Киковица и Делнице и државни пут Масленица – Затон Обровачки, док је за теретна возила затворен пут Солин – Клис, преноси Далматински портал. За теретна возила затворена је и Јадранска магистрала између Новог Винодолског и Сења, као и Пашки мост.

У току ноћи у Херцеговини је почео да дува јак олујни ветар који је направио доста проблема у саобраћају, а једна особа је повријеђена. Вјетар са ударима до 100 километара на сат ломи стабла у Мостару, преноси сарајевски Клиx.

Једна особа у Мостару је задобила лакше тјелесне повреде пошто је стабло пало на путничко возила, а повријеђени је хоспитализован на Свеучилишној клиничкој болници.

Оштећено је неколико аутомобила, а на појединим објектима дошло је до обрушавања фасада. Јак олујни ветар који је током ноћи дувао у Требињу, девастирао је Градски парк, а велику штету претрпели су затворени базен, чија је градња у току, као и бројни приватни објекти.

У Градском парку вјетар је током ноћи ишчупао више стабала и том приликом оштетио јавну расвјету, зелену површину и стазе, а на базену, чија је градња у току, вјетар је однио тек постављену кровну конструкцију и бацио је у ријеку Требишњицу, преноси Н1 БиХ и додаје да су остаци кровне конструкције разнесени два километра ријеком.

Јак олујни ветар оборио је данас у Бару велику скелу постављену ради реновирања хотела у Булевару династије Петровић.

Том приликом нико није повређена, преноси сајт Једро.бар. Како се наводи, у Бару је веома хладно, а метеоролози су издали уопозорење на јак вјетар на ијцелом црногорском приморју.

 

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име