Није само теорија? “Паралелни универзум постоји, имамо и доказ”

0
1521

Нове теорије сугеришу постојање паралелних универзума, а посљедња у низу бави се тзв. “Хладном тачком” за коју сматрају да је настала након судара између нашег и другог универзума.

Већ годинама научници истражују подручје “Хладне тачке”, настале прије више од 13 милијарди година и која је од нас удаљена око 1,8 милијарди свјетлосних година. Мјерења универзумског позадинског зрачења показала су да је то подручје хладније од околине за 0,00015 степени Целзијуса.

Истраживачи сматрају да је хладније зато што садржи чак 10 хиљада галаксија мање од свог окружења. Али, нова студија показује да је ”Хладна тачка” доказ паралелног универзума.

Не може се у потпуности искључити да је “Хладна тачка” узрокована необичном флуктуацијом, односно колебањем одређене појаве око њене основне тенденције у кретању”, изјавио је Том Шенкс, астроном на енглеском универзитету Дурхам.

Оно што је најузбудљивије је да је та тачка настала након судара између нашег и другог универзума, који још истражујемо. Ако детаљнија анализа то потврди, онда би “Хладна тачка” могла бити схваћена као први доказ за паралелни универзум”, тврди Сханкс.

Бесконачан број паралелних универзума и сваки има своју верзију стварности?

У преводу, “Хладна тачка” би могла открити да наш универзум садржи бесконачан број паралелних универзума који садрже бесконачан број стварности.

Астрономски стручњак Стјуарт Кларк тврди да ове небројиве домене долазе једна поред друге у вишим димензијама које ми нисмо у стању директно схватити и да сваки алтернативни универзум носи властиту верзију стварности.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име