Нурмагомедов испребијао Мекгрегора

0
3669

Руски ММА борац Хабиб Нурмагомедов истукао је Конора Мекгрегора и одбранио наслов првака свијета у лакој категорији на UFC229.

Нурмагомедов остаје непоражени шампион, али је своју победу упропастио глупим испадом по завршетку борбе када је утрчао и потукао се са публиком.

Борба која је најављена као једна од најзначајнијих у UFC историји била је квалитетна, али је Нурмагомедов оправдао улогу фаворита, док Мекгрегор посијле паузе од две године није могао да парира тренутно бољем од себе.

У првој рунди је Нурмагомедов деловао као питон који дави своју жртву пошто су обојица провела неколико минута у позицији која је више одговарала стилу борбе Руса.

Далеко бољи на партеру, Нурмагомедов је тражио позицију у којој ће моћи да матира Ирца.Ту позицију је пронашао у другој рунди која је почела муњевитим замахом Мекгрегора у покушају да изненади противника.

Хабиб се измакао од левице и одмах улетео у контакт, уграбио прилику и оборио на земљу Мекгрегора. Од тог тренутка до краја рунде испребијао је Ирца разменом удараца лијевом и десном руком док је Мекгрегор био доле заклоњеног лица.

Конор је у трећу рунду ушао с покушајем да десном држи противника на дистанци и брзим нападом левицом створи предност. Обојица су били истрошени, а Нурмагомедов је покушавао да поремети ритам Мекгрегора тако што му је измицао десну руку и нападао га својом лијевом.

Ниједан није успео да до краја трећег петоминутног периода створи озбиљну предност и више су је искористили да се одморе за одлучујућу рунду. У њој је бољи био Нурмагомедов, ухватио је и стегао Мекгрегора око врата и Ирац је морао да преда.

Русу је ово 27. побjеда, нема ниједан пораз. Прије меча је рекао да неће бити руковања са Мекгрегором, али је отишао и даље од тога.

Одмах по завршетку борбе прескочио је ограду и почео да се туче са неким из публике, настала је општа туча и морало је да реагује обезбјеђење. У октагону су се потом нашле и присталице побједника па је и Мекгрегор морао да се брани, а ствар се смирила тек послије неколико минута.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име