О унапређењу ефикасности судова и одговорности судија и тужилаца

0
119

Представници судске администрације Шведске разговарали су у Сарајеву са предсједницима, судијама и приправницима Основног суда у Бијељини и Општинског суда у Тузли о пројекту унапређења ефикасности судова те одговорности судија и тужилаца БиХ, који се проводи у овим судовима.

Пројекат унапређења ефикасности судова те одговорности судија и тужилаца БиХ, проводи Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ, а финансира Влада Шведске.

Из ВСТС је саопштено да је овом сарадњом повећана ефикасност у поступању по предметима у пилот-судовима – у Тузли и Бијељини те да је унапријеђено поступање прије свега судијских приправника-волонтера с циљем њиховог стручног усавршавања кроз блиску сарадњу са судијама.

Осим тога, асистенти судија преузимају административне задатке које су до сада обављале судије, а бољом расподјелом послова судијама се омогућава већа посвећеност квалитативном обављању задатака везаних за поступање по предметима.

Захваљујући добрим пословним резултатима судова у Тузли и Бијељини, у наредном периоду ће бити проширена сарадња на још шест судова у БиХ, и то окружни привредни и основни судови у Приједору и Требињу, те општински судови у Мостару и Бихаћу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име