Обиљежавање Дана и крсне славе универзитета, Рајчевићу повеља

0
78

Универзитет у Источном Сарајеву данас обиљежава Дан и крсну славу – Светог Ћирила и Методија, а током свечаности министру за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђану Рајчевићу биће уручена “Повеља Универзитета”.

Ломљење славског колача и литургија, коју ће предводити Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, почеће у 9.00 часова у храму Светог Василија Острошког на Вељинама.

Промоција доктора наука заказана је за 11.00 часова у амфитеатру “Проф. др Вељко Вулетић” на Електротехничком факултету.

Свечана академија, на којој ће бити додијељена признања, повеље, плакете и захвалнице Универзита, биће уприличена у сједишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, са почетком у 17.00 часова.

“Универзитет у Источном Сарајеву је стуб развоја Републике Српске и једно од средишта интелектуалног живота БиХ”, истичу из Универзитета и додају да је ријеч о аутономној, научној, образовној и умјетничкој установи, која у свом саставу има 15 факултета и двије акадмије и гдје студентски програми прате савремене научне трендове и сазнања.

Обиљежавању ће присуствовати представници академске заједнице и великог броја гостију из јавног и политичког живота Републике Српске и БиХ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име