Обиљежавање славе СШЦ “Свети Василије Острошки“ Соколац

0
1792

Освећење новог Парохијског дома цркве „Светог пророка Илије“ и обиљежавање славе Средњошколског центра „Свети Василије Острошки“ у Сокоцу синоћ је уприличено у комплексу Романијске Лазарице.

Драмска секција Средњошколског центра „Василије Острошки“ је уприличила премијеру представе „Ожалошћена породица“, а за саму представу тражило се мјесто више.

Представи су присуствовали представници Града Источно Сарајево, градоначелник Ненад Вуковић, начелник општине Соколац Милован Бјелица и представници локалне власти, свештенство Црквене општине Соколац, просвјетни радници и многи други.

Градоначелник Вуковић је, приликом обиласка комплекса Романијске Лазарице, изразио одушевљење изгледом и уређењем простора и похвалио посвећеност Митрополије дабробосанске и начелника Бјелице у настојањима да унаприједе функционалност, али и изглед објекта Парохијског дома, пратећих садржаја и самог дворишта.

Секретар Митрополије дабробосанске, протојереј ставрофор Борис Бандука, захвалио је градоначелнику и Граду Источно Сарајево, који у континуитету показују уважавање према Српској православној цркви и, у складу са могућностима, помажу и подржавају реализацију одређених пројеката и активности које на подручју града спроводи СПЦ.

Град Источно Сарајево подржао је ових дана групе ходочасника из Пала и Сокоца и финансијски помогао њихов поклонички поход Манастиру Острог у Црној Гори.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име