Очевидац несреће гледао како су раднице школе пале у 200 метара велику провалију

0
4198
Фото: Avaz

Педагог Мерима Балкић, професорица Лејла Садиковић, бивша директорица Алмина Ћоровић и хигијеничарка Мина Кадрић, раднице Основне школе „Ковачићи“, прекјуче су у стравичној несрећи која се догодила на магистралном путу Сарајево – Пале у мјесту Чељиговићи, слетјевши у Миљацку, изгубиле животе. Незапамћена трагедија потресла је не само Кантон Сарајево него и читаву БиХ.

 

“Пежо 207” којим је управљала Балкић око 13 сати слетио је у провалију дубоку скоро 200 метара.

У том моменту случајно се на проширењу задесио Вељко Филиповић. Како је испричао, падала је киша, а цеста је била мокра.

Нису возиле брже од 60 на сат. Међутим, цеста је била мокра, видио сам да је жена почела да кочи, али је изгубила контролу над возилом. Предњим десним точком ударила је у потпорни зид који се налази с десне стране цесте – прича Филиповић за Avaz, дубоко потресен несрећом којој је свједочио.

Каже да су се потом окренуле на цести и бочно пролетјеле у провалију. Потрчао је према њима, али ускоро му је аутомобил нестао из видокруга.

Туга огромна

У невјерици, почео је да маше рукама. У том тренутку зауставио се момак који је позвао полицију. Недуго затим стигли су и полицајци, припадници горских служби спашавања Јахорина и Фоча, ватрогасци…

Туга огромна. Па погледајте, да су само који метар ниже проклизале, удариле би у стијену или мало више гдје је шљунак. Баш на овом мјесту гдје су оне пролетјеле је рупа. Да је, богдо, била банкина, трагедија се не би догодила – говори Филиповић.

Двије жене испале су из возила, друге двије остале заглављене у аутомобилу

До тијела несрећних жена и аутомобила било је изузетно тешко доћи. Терен клизав и блатњав због кише која је падала од јутра. Скоро сат су се екипе покушавале пробити до ријеке, а око 15.30 у помоћ су позване и екипе ГСС-а сарајевске општине Нови Град.

Један од спасилаца који је био на лицу мјеста рекао је да у 20 година, колико се бави овим послом, није видио страшнији призор.

Како бисмо пришли тијелима, спуштали смо се ужетом од 100 метара до корита ријеке. Екипе ГСС-а Јахорина и Фоча уочиле су два тијела. Двије жене, док се ауто превртао низ литицу, испале су из возила и остале заглављене између дрвећа. Да би им се пришло, морали смо моторним пилама сјећи гране – свједочи овај спасилац.

Друге двије жене су остале заглављене у аутомобилу, биле су везане. Једна је остала заглављена на предњем, друга на задњем сједишту.

И рониоци који су стигли на мјесто несреће одмах су кренули у потрагу. Како је падао мрак, вода је била све хладнија, а водоток је порастао за 20 центиметара, што је још више отежавало извлачење тијела. Око 18 сати извукли су посљедње тијело, а сајлама и трактором око 19 сати и аутомобил.

 

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име