Од данас у функцији број 1412 за болесну дјецу са Косова

0
260

У Републици Српској од данас је у функцији хуманитарни број 1412 на који се може донирати једна КМ за лијечење болесне дјеце на Косову и Метохији, рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов је навео да ће ова хуманитарна акција трајати до 30. априла, те је позвао све који могу да помогну тешко болесној дјеци и дјеци са посебним потребама на Косову и Метохији.

Он је подсјетио да је прошле године организована оваква хуманитарна акција и да је тада прикупљана помоћ за 52 болесна дјетета.

“За само пола године број дјеце дупло је већи и прешао је 100”, каже Арлови.

Арлов је истакао да је свим основим и средњим школама у Српској упућен допис да истакну плакат са обавјештењем да је у функцији број 1412 на који могу позвати.

Он је навео да се помоћ може уплатити и на Одбор за помоћ Косову и Метохији, на жиро рачун код Нове банке 555-10000341964-45, са назнаком – помоћ за болесну дјецу Косова и Метохије.

“Наш Одбор је Удружењу родитеља `Подржи ме` 12. јанура уручио чек вриједности 36.000 евра, које су сакупљене прошле године у октобарској и новембарској хуманитарној акцији. Породице болесне дјеце неизмјерно се захваљују и кажу да им нико нам није толико помогао као хумана Република Српска”, рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је прошле године Влада Републике Српске, на иницијативу Одбора, додијелила простор у Ксовоској Митровици Удружењу родитеља “Подржи ме” на бесплатно кориштење.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име