Од недјеље поново у зимске јакне

0
319

Након топлог времена које је захватило наше подручје ових дана и најавило долазак прољећа, од недјеље бисмо ипак, према временским прогнозама, могли поново обући дебеле зимске јакне, јер нам слиједе ниже температуре.

Игор Ковачић, метеоролог Републичког метеоролошког завода, рекао је да ће након обилнијих падавина, које се очекују између петка и суботе, услиједити разведравање у недјељу с нижим температурама.

Захлађење ће наступити од суботе на недјељу, када нам пристижу негативне температуре, које ће се у недјељу задржати током дана, а прве позитивне температуре током дана иду у понедјељак на сјеверу, док ће у централном појасу и даље бити минус. Очекују нас јутарњи минуси од уторка, који ће порасти током дана. Највећи минус би могао бити на планинама до минус 10, а у осталим крајевима до минус пет”, рекао је Ковачић.

Драшко Рудан, дежурни метеоролог Ребуличког метеоролошког завода, рекао је да прогнозу иначе праве за сутрашњи и наредна три дана, те да ће у суботу бити обилних падавина, које би могле прећи у снијег и да се ниже температуре очекују од недјеље.

Дамир Шантић, метеоролог у Федералном хидрометеоролошком заводу БиХ, каже да се минуси могу очекивати на планинама и ако дође до захлађења, то ће се десити од наредне седмице.

Сњежне падавине се могу очекивати смо на планинама, а у понедјељак би могло бити хладније јутро. Прогнозе за наредну седмицу су да би вријеме могло бити хладније, те да за почетак прољећа неће угријати”, рекао је Шантић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име