Од посљедица морбила у Сарајеву преминула беба

0
558

​У Kантону Сарајево је регистрована прва жртва морбила, а ријеч је о седмомјесечној беби која је јутрос око 10 сати преминула на Педијастријској клиници у Сарајеву, потврдио је федералним медијима директор Завода за Хитну медицинску помоћ Kантона Сарајево Адем Залихић.

“У Сарајеву је регистриран први смртни случај од посљедица морбила, а компликације АРБ-а (акутног респираторног система) су се јавиле код седмомјесечне бебе, која је, нажалост, преминула. Бебе се од морбила вакцинишу тек од напуњених 13 мјесеци, док је првих неколико мјесеци дијете заштићено путем постељице од мајке, ако је она претходно ваксцинисама”, појаснио је Залихић.

Број обољелих од морбила у KС повећан на 65, родитељи се позивају да вакцинишу дјецу.

Подсјећамо да је раније Јавна установа Завод за јавно здравство Kантона Сарајево обавијестила Министарство здравства да је на подручју Kантона Сарајево повећан број обољелих од морбила.

Раније је саопштено да су у Сарајеву забиљежена и два тешка случајева оболијевања од морбила, највјероватније јер мајке нису биле вакцинисане.

Наиме, у периоду од 4. до 10. марта 2019. пријављена су 32 случаја новообољелих од морбила, чиме укупан збир од почетка године достиже број 65 пријављених случајева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име