Одбојкаши Србије су у полуфиналу Свјетског првенства!

0
2441

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је од селекције Пољске са 3:0 (26:28, 26:28, 22:25) у сетовима, али је захваљујући поен количнику успјела математички да обезбједи пласман у полуфинале Свјетског првенства у Торину.

Разлог је то што је освојила довољан број поена у мечу са Пољском, а у првом мечу “демолирала” Италију са огромном разликом у поенима и побједом максималним резултатом.

Орлови” су одиграли добар меч, много бољи него онај против Пољске неколико дана раније када су освојили скоро много мање поена против истог ривала, али су ипак поклекли у завршницама сва три сета.

Тим Николе Грбића је до полуфинала могао и у првом сету, јер је водио током већег дијела, на 18:14 имали су отворен пут до завршнице, али је тај сет највише захваљујући Куреку изгубљен са 28:26.

“Орлови” су даље калкулације могли да избјегну и у другом сету ношени сјајном игром Уроша Ковачевића у фази напада.

Сет је доминантно почео Александар Атанасијевић, прикључио се касније и Дражен Лубурић. Ковачевић се искристалисао као најбољи, али то тим Николе Грбића није искористио, пропуштене су сет лопте и Пољска је захваљујући Куреку освојила тај дио игре.

У трећем су опет Пољаци били бољи у завршници, код Србије није било исте жестине као дан раније против “Азура”, па је Пољска максималним резултатом славила.

Ипак, Србија је остварила циљ, и сада може мирна да чека исход утакмице коју Италија и Пољска играју у петак.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име