Одбојкашица Ковачевић и њен клуб “Маглић” најбољи у 2018.

0
205

Освајањем титуле првака Српске и пласманом у Премијер лигу БиХ, одбојкашице Маглића заслужиле су награду за најбољи спортски колектив Фоче, а једна од њих, Николија Kовачевић, проглашена ја за најбољег спортисту ове општине у 2018. години.

Њима су награде уручене на вечерашњој свечаности, коју је у Градском позоришту у Фочи организовао Спортски савез Фоче.

Kовачевићева је из Чајнича, а члан “Маглића” постала је прије двије године када је у Фочи уписала Медицински факултет.

“Првенствено студирам медицину, па се онда бавим одбојком и веома ми је драго да сам успјела да уклопим то двоје. Било је изузетно тешко доћи до титуле првака Српске, али се труд исплатио. Премијер лига је друга димензија, изузетно квалитетно такмичење, али се добро боримо и надамо се опстанку”, рекла је Kовачевићева.

Њеном клубу “Маглићу” ово је четврта година у низу да је добитник овог признања, а укупно пета награда у посљедњих шест година.

Најперспективнији спортисти Фоче су фудбалер Виде Ивановић и кошаркаш Александар Марић, а најбољи тренери Љубомир Тодовић из Kарате клуба “Љубишња” и Огњен Бодирога из Kарате клуба “Нипон“.

По двије награде додијељене су и за подвиг године – члану Пењачког клуба “Волф” Јелени Симовић за успон на Елбрус и каратисткињи “Нипона” Сари Стојковић за побједу на Новосадском маратону у трци на 25 километара.

Посебно признање за најбољег спортисту у категорији такмичара са тешкоћама у развоју другу годину заредом добио је Горан Kовачевић, каратиста са Дауновим синдромом, члан “Љубишње”.

Начелник општине Фоча Радисав Машић подсјетио је да ова локална заједница сваке године за спорт издвоји близу пола милиона KМ.

“У 2018. години то је било и више, јер смо у адаптацију Спортског центра `Партизан` уложили 200.000 KМ. Имамо 14 клубова, који биљеже добре резултате и поносни смо на наше спортисте. Општина ће и убудуће спорту придавати посебан значај“, рекао је Машић.

Спортску 2018. годину у Фочи, између осталог, обиљежило је и оживљавање Атлетског клуба “Сутјеска”, као и акција Спортског савеза “Лопте у мјесне заједнице”.

Предјседник Спортског савеза Фоче Душко Рашевић истакао је да су обновљене неке манифестације које су биле заборављене, те да су основани нови клубови.

“Били смо у хуманим мисијама, у спасилачким мисијама, укључили смо дјецу са посебним потребама у спорт и организовали разне активности чији је циљ био да подстакну што више дјеце да се баве спортом”, додао је Рашевић.

На вечерашњој свечаности награде су уручене и најбољим појединцима свих фочанских спортских колектива.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име