Одржан припремни састанак за покретање Националног програма демографске обнове Српске

1
131
Фото: Кабинет предсједника РС/РАС Србија

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас у свом кабинету припремни састанак за покретање Националног програма демографске обнове Републике Српске.

Састанку су присуствовали ресорни министри и истакнути стручњаци у области демографске политике у Српској.

Овом приликом Цвијановићева је нагласила опредијељеност институција Републике Српске на унапређењу и стварању што бољег економског и привредног, али и политички стабилног амбијента који би омогућио сигуран живот за грађане Републике, те истакла неопходност изналажења најбољих рјешења вазаних за питања емиграције и миграције становништва у Српској.

У том контексту, на састакну је договорено формирање експертског и оперативног тима који ће, на бази урађених анализа,  дефинисати и предложити  системске мјере које би краткорочно и дугорочно дале ефекте у демографској обнови Републике Српске.

Првом припремном састанку за покретање Националног програма демографске обнове Републике Српске присуствовали су министри у Влади Републике Српске: за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић; породице, омладине и спорта Соња Давидовић; просвјете и културе Наталија Тривић; здравља и социјалне заштите Ален Шеранић; пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, те члан Сената Републике Српске проф. др Милимир Мучибабић; угледни демограф и члан Сената проф. др Стево Пашалић, директор Републичког завода за статистику проф. др Јасмин Комић и професор друштвене географије и демографије Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци Драшко Маринковић.

1 коментар

  1. Ovo mi liči na ponovno mlaćenje prazne slame. Dosadašnje mjere i zakonom data prava porodiljama trećeg djeteta na bezbroj se načina uskraćuju. Najzalosnije je to koja se osnovica uzima za obračunavanje prihoda po članu domaćinstva, ili npr. privatnik neda porodiljsko ( uz to radnike prijavi na 4 sata dnevno a efektivno rade 250 _300 sati mesečno za minimalac i svi organi države to znaju) i na kraju balade trudnica je prisiljena napustiti posao a onda država kaže nemaš nikakva prava na treće dijete jer nisi 6 mjeseci na birou. Gospodo narod vaš preskupo plaća da bi stalno iznova mlatili praznu slamu.Počnite već jednom u potpunosti provoditi pošteno postojeće zakone i bit će dovoljno.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име