Одржан Сајам образовања намијењен будућим средњошколцима

0
612

У Источном Новом Сарајеву данас је одржан Сајам образовања који се организује у оквиру пројекта “Професионална оријентација кроз образовање”, на коме се представило око 25 средњих школа из града Источно Сарајево и Кантона Сарајево.

Директор Средњошколског центра “Источна Илиџа” Бранка Ковачевић изјавила је новинарима да су на Сајму образовања, који је помогла америчка Амбасада у БиХ, професори и ученици средњих школа представили своје школе ученицима деветих разреда из Источног Сарајева и Сарајева.

“Наш основни циљ је да будућим средњошколцима на једном мјесту дамо што потпуније информације о струкама и занимањима које могу да упишу у наредној школској години”, истакла је Ковачевићева.

Професор стручно-теоретске и практичне наставе у Средњој школи “28. јун” из Источног Сарајева Амела Кобиљ рекла је да је данашњи сајам одлична прилика да будући средњошколци, али и њихови родитељи добију додатне информације о одређеним школама и смјеровима. 

Она је нагласила да су средње техничке школе добар избор, зато што оне пружају могућност да ученици након матурирања остану у струци и почну да раде, а могу и да упишу факултете и наставе образовање.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име