Одржана презентација „Жене у инжењерству“ на Електротехничком факултету

0
454

Студентски огранак IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) при Универзиту у Источном Сарајеву, у сарадњи са Електротехничким факултетом Источно Сарајево, данас је организовао презентацију на тему „Жене у инжењерству“ у којој су поменуте жене које су кроз историју ижењерства имале значајну улогу.

Презентацију су припремиле и одржале студенти Драгана Ракановић, Ивана Носовић, Драгана Никић и Зорана Мандић поводом Међународног дана жена 8. марта.

IEEE Студентски огранак при Универзитету у Источном Сарајеву је реактивиран у октобру 2017. године и тренутно броји преко 20 активних чланова.

Улога ове организације је мотивација и подршка студентима Универзитета у Источном Сарајеву кроз израде пројеката, одржавање семинара, конференција, научних симпозијума и радионица те других видова неформалног образовања.

У кратком периоду свог постојања организована је школа за програмирање за основце и средњошколце под називом „CoderDojo“, а тренутно се ради на организацији школе роботике за основце.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име