Одржано шест кинолошко-спортских такмичења

0
130
Фото: Илустрација

Одржано шест кинолошко-спортских такмичења

У Козарској Дубици данас је проглашењем побједника у свих шест категорија завршено дводневно кинолошко-спортско такмичење БиХ шампионат “Козара 2019”, а упркос лошем времену манифестација је окупила велики број такмичара, излагача и посјетилаца.
Такмичење је одржано у Градишци и Козарској Дубици, по одобрењу Међународне кинолошке федерације, Кинолошког савеза БиХ и Кинолошког савеза Републике Српске.

Организовано је шест кинолошко-спортских такмичења, једна међународна, двије државне изложбе паса свих раса, те двије специјализоване и једна клупска изложба паса.

Манифестацију у Козарској Дубици данас је званично отворио замјеник начелника општине Миле Злојутро.

Међународни кинолошки судија из Градишке Небојша Шврака рекао је да је први дан шампионата, одржан јуче у Градишци, прошао у најбољем реду.

“Имамо изузетан судијски кор, 700 пријављених паса и можемо бити задовољни заступљеношћу излагача из бројних земаља”, изјавио је Шврака.

Међу судијама шампионата и ове године су била еминентна имена из свијета међународне кинологије – Олга Којевникова из Бјелорусије, Лоренцо Ђулијано из Италије, Раде Дакић из Србије, те Вирџинија Лајн и Давин Дели из Канаде.

Судија Свјетске кинолошке федерације Рефет Хаџић из Сарајева рекао је да Козарска Дубица гради свој бренд једне међународне изложбе, јер ту има доста вриједних људи који желе да Дубица постане један од кинолошких центара.

Овдје је данас добра судијска екипа и излагачи из десетак земаља. Дубичани могу да виде доста лијепих паса, а можда се нађе и нових заљубљеника који ће постати дио ове манифестације у будућности”, рекао је Хаџић.

Предсједник удружења “Дуб дог” из Козарске Дубице Зоран Кос истакао је да је упркос лошем времену одзив излагача био врло добар.

Хвала свима који су се одазвали. У Дубици и у Градишци изведено је око 80 раса паса. Квалитет је на завидном нивоу, а тако ће остати и наредних година“, истакао је Кос.

Кос је за сљедећу годину најавио ЦАЦИБ ноћну и клупске изложбе, те државну изложбу паса, те захвалио свима који су допринијели развоју кинологије и помогли да манифестација у Козарској Дубици опстане све ове године.

У ревијалном дијелу манифестације одржана је демонстрација рада службених паса Специјалне јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Медијски покровитељи догађаја су Ревија “Зов” и Радио-телевизија Козарска Дубица.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име