Огласила се мајка близанаца чије су фотографије потресле регион

0
2074
Фото: Facebook/Twitter

Мајка близанаца који су завршили у клиници “Фран Михаљевић”, а чије фотографије узнемириле јавност у региону, оптужује особље болнице за немар.

У једној групи на Фаејсбуку објављене су фотографије двије бебе, близанаца старих пет мјесеци које се налазе на лијечењу у клиници за инфективне болести “Фран Михаљевић” у Загребу због рота вируса и грипе.

Наводи се да су бебе завезане за креветић и да леже у мокраћи, а све је поткријепљено фотографијама.

Како јавља портал “Vijesti.hr”, ријеч је о петомјесечним дјечацима, Филипу и Франу који су прије 10 дана у клинику примљени због грипа.

Дјечаци су у међувремену добили и рота вирус, а мајка им је у недјељу отишла у посјету јер, као самохрана мајка која има још једно старије дијете с потешкоћама у развоју, односно епилепсију, није могла да буде с дјечацима у болници све вријеме.

“Затечено стање ме шокирало. Особито када сам видјела гузу једног дјетета. Сматрам да моја дјеца нису добила потребну скрб и да је стање у којем сам нашла дјецу посљедица недовољне бриге, однсно немара и непресвлачења. Осим тога, сматрам да нису довољно мазали интимно подручје кремицом. Покушала сам то ријешити разговорим са сестрама али није ишло. На потицај других мама сам одлучила подијелити с јавношћу што се догађа и да се не понови”, рекла је мама бебица.

Везано за случај, убрзо су се огласили из хрватског министарства здравства кратким саопштењем које преносимо у цјелости:

“Наставно на медијске написе везано уз  збрињавање близанаца у Клиници за инфективне болести ‘Фран Михаљевић’, извјешћујемо Вас како је Министарство здравства, одмах по сазнању за овај случај, упутило захтјев за очитовањем равнатељству Клинике. Такође, здравствена инспекција Министарства здравства ће, у пратњи стручњака, извршити изванредни инспекцијски надзор у Клиници. О резултатима надзора јавност ће бити обавијештена”, наводи се у саопштењу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име