Огласио се Давор Драгичевић: “Још сам здрав” (ВИДЕО)

0
613

Нису успјели да ме ликвидирају, поручио је Давор Драгичевић у видео поруци која је објављена на Фејсбук групи “Правда за Давида”.

Након што се у јавности није појављивао осам дана, нити је ико знао гдје је, на Фејсбук групи “Правда за Давида” огласио се Давор Драгичевић, са непознате локације.

Он је поручио да тражи да се случај његовог убијеног сина Давида пребаци у Тужилаштво БиХ.

Још сам здрав, при здравом разуму нису успјели да ме ликвидирају. Могу ме физички убити, али оно што ми никад неће узети то је истина и правда за Давида. Цијели фокус су хтјели да скрену с истраге ко је убио Давида Драгичевића, а то је основно што нам у овом тренутку треба. Ко је убио Давида Драгичевића, реците да знамо. Зато је једини захтјев да се предмет пребаци на Државно тужилаштво. Ниједну грешку, ништа нисмо урадили током ових 10 мјесеци – поручио је Давор додајући:

Немојте, људи, себи ништа замјерити, они би ово урадили и да нисмо били на улици. Хапсили би, тукли и пријетили смрћу. И да се нисмо нигдје окупили, они више немају гдје. Докази постоје. Питање за све родитеље, и оне који ме подржавају и не подржавају, ево зашто желим да се случај пребаци на Државно тужилаштво. Замислите да вам се дијете разболи, а немате се коме обратити. Хоћете ли оставити дијете институцијама ове државе или ћете дијете послати у иностранство? Ја од овог немам више шта очекивати, могу ме убити и то је једино. Ако ми се шта догоди, зна се ко су кривци: Драган Лукач, Дарко Илић, припадници МУП-а с прес-конференције, Милорад Додик, Жељка Цвијановић и тужиоци у монтираном процесу.

Рекао је да се сви требају вратити на питање “Ко је убио Давида”.

Никоме не замјерам ко је отишао из групе “Правда за Давида”, хвала вам што сте били ту, али ја идем до краја, с вама или без вас. Ја никада нећу одустати. Убили су ми дијете – казао је Давор.

Свим православним вјерницима честитао је Божић.

Мир Божији – Христос се роди свим православним вјерницима! Некима мир дође у кућу, нека буду са својим породицама, ја тога више немам. Мени треба правда за Давида Драгичевића, ја вас нисам напустио, никада и нећу. Идем до краја, храбро и истрајно. Ово је све монтирани процес. Ја нисам овдје да неког рушим, ни ја ни група “Правда за Давида”. Уништили су ми најсветије. 280 дана мирне и достојанствене борбе за моје дијете и све нас. Али морате схватити да ово више није борба за Давида, него за све вас и вашу дјецу. Давида више нема, али сам му обећао и завјетовао се на његовом гробу. Ако сада не устанемо, побит ће нас све, побит ће нас овај систем. Систем који молим да ради свој посао, само то. Кренули су га 25. децембра радити ликвидацијом мене и свих вас. Запамтите, моја смрт је мала жртва за све.

Једног дана ће се ријешити, неће бити мене, неће бити Давида, али шта ћете ви? Не будете ли сада истрајни до краја, свима вам се спрема исти сценариј, запамтите. Тражим да живим у земљи гдје се поштују устав, закон и ред. Ја нисам побјегао, ја сам се склонио. Рекао сам – нећете ме убити као Давида. Без борбе не идем и то је њима јасно. Они више немају гдје, рјешењем овог случаја за који имамо доказе све се рјешава. Запамтите, они признати злочин неће. Морамо ићи тражити истину до краја, мирно, достојанствено и правно. То ћемо и добити уз помоћ мог адвоката и свих људи који су устрајни уз и иза мене. Ви мени требате и ја вама требам. Још сам жив и здрав, при здравој памети. Идемо за сву дјецу, правда за Давида, правда за све! Ово се једном завршити мора – поручио је Драгичевић у обраћању на фејсбуку групе “Правда за Давида”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име