Опрез: Чувајте се друмских превараната у Српској

0
678

На путу Бањалука – Добој поново су се појавили друмски преваранти који на разне начине покушавају преварити савјесне возаче који се зауставе како би им помогли, сазнаје „ЕуроБлиц“.

Један од возача који је преварен недавно, испричао је да је, те исте људе примијетио и прије пар дана, на неколико километара од Добоја. Истиче да је ријеч о професионалним преварантима, а у свему учествују цијеле породице, све са дјецом.

Преварени возач, чији је идентитет познат редакцији, испричао је да је и његов познаник на исти начин остао без пара прије пар мјесеци.

– На путу према Добоју примијетио сам заустављен аутомобил покрај пута, а поред њега је стајала цијела породица. Мушкарац је махао канистером да се зауставим јер су као остали без горива, а поред возила стајали су још жена и двоје дјеце – истиче саговорник „ЕуроБлица“ и појашњава да је возило било „цитроен“ или „пежо“ са БиХ регистарским ознакама.

Уиграна прича

Каже да ништа није посумњао, него да се одмах зауставио како би помогао овој породици.

Када сам изашао из аутомобила рекли су да су кренули кући и да су остали без горива и да им треба помоћ. Понудио сам се да их одвезем до најближе бензинске пумпе и вратим назад, што су они прихватили. Када су сјели у ауто и кренули према пумпи, тада је кренула њихова превара – појаснио је наш саговорник.

Према његовим ријечима у једном тренутку тај мушкарац се као изненада сјетио да нема новца код себе, па је упитао супругу да случајно она нема нешто пара.

– Када је и она рекла да нема, ја сам се понудио да платим то гориво, међутим они су то као одбијали. Прво су ми нудили неки као златни накит да купим по веома повољној цијени. Мушкарац је тада скинуо сат са руке и рекао да вреди више од 300 марака, али да ће га мени продати за 70 марака. Сат је изгледао поприлично добро и послије њиховог наговарања пристао сам и купио га – прича наш саговорник.

Копија

Каже када их је довезао на бензинску пумпу, да су они одбили да их сачека и врати назад, него су рекли да ће се некако сами снаћи и вратити до аутомобила.

– Нисам слутио уопште да сам преварен и наставио сам пут. Други дан отишао сам у једну радњу да видим колико стварно вриједи сат који сам купио и тада сам схватио шта се десило. Саџија ми је рекао да је то најобичнија копија, која вриједи десетак марака – појашњава овај преварени возач.

Истиче да је био љут на себе и да због тога није хтио ни полицији пријавити да је преварен. Каже сат је бацио и одлучио да се више неће заустављати да помогне људима који се зауставе поред пута.

У полицији позивају све који су на сличан начин преварени да то пријаве, како би што прије могли пронаћи преваранте. У Полицијској управи Добој су рекли да им до сада нико није пријавио слично кривично дјело.

На идентичан начин прије више од годину дана преварен је и возач у Прњавору. Њега је тада зауставио непознати мушкарац који је стајао поред „мерцедеса“.

Аутопут

– Тај човјек му је рекао да је остао без горива, те му је понудио златни накит у замјену за новац. Овај возач је пристао и дао му 150 марака за наруквицу и прстен који су изгледали као златни. Међутим, када је отишао у златару схватио је да је преварен и све то пријавио полицији – саопштено је тада из полиције.

Возаче вара и жена са дјететом

Један од возача испричао је за „ЕуроБлиц“ да је њега и колегу недавно преварила жена, такође на путу из Бањалуке према Добоју.

– Видио сам жену са малим дјететом како зауставља аута и стао сам да је питам јел све у реду. У возилу је било пуно ствари па није могла сјести, па сам питао шта се дешава. Рекла је да је побјегла од бившег мужа који ју је тукао, те да дијете ништа није јело и да су без пара. Дао сам јој 20 марака, а колега 10. Када смо се враћали за Бањалуке видјели смо је опет, међутим сада је заустављала аута у другом смјеру – испричао је наш саговорник.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име