Општини Пале пола милиона КМ за изградњу Музеја Одбрамбено-отаџбинског рата

1
450

Влада Републике Српске је одобрила Општини Пале 500.000 КМ за реализацију пројекта изградње Музеја Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, потврдио је министар финансија Републике Српске, Зоран Тегелтија, подсјетивши да је ово трећи пројекат Општине Пале у овој години који су подржале републичке институције.

„На посљедњој сједници, Влада Републике Српске одобрила је 57 одлука вриједних укупно 25 милиона КМ из пројекта јавних инвестиција, а њима је обухваћено 35 општина у Српској. Такође, када је ријеч о финансирању пројеката из клиринга, Влада је донијела 16 одлука у вриједности 5,9 милиона марака, које се, опет, изузев пројекта у вези са МУП РС, односно смјештаја ПС Градишка, односе искључиво на пројекте у локалним заједницама“, рекао је министар Тегелтија, нагласивши да је локалним заједницама на подручју Српске до сада одобрено 71,9 милиона марака из пројекта јавних инвестиција, пројеката клиринга и два пројекта које је доставила Влада Републике Србије.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић захвалио се Влади Републике Српске на разумијевању и подршци у реализацији још једног у низу значајних пројеката на подручју највеће источносарајевске локалне заједнице, казавши да ће у наредном периоду бити урађена пројектна документација и спроведене све друге активности неопходне за сами почетак изградње Музеја Одбрамбено-отаджбинског рата Републике Српске.

„Нашој јавности је познато да сам још у свом предизборном програму изградњу овог музеја у Палама, као мјесту које је имало веома значајну улогу током Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, сврстао у ред приоритетних пројеката на чијој реализацији ћу радити. Озбиљно смо приступили овој иницијативи, пронашли реалан начин да постане остварива и сада, када смо наишли и на подршку републичких инситуција, дошли у позицију да у Палама изградимо репрезентативан Музеј који заслужује и ово мјесто и наши грађани“, поручио је Југовић.

Осим Пала, подршку Владе Републике Српске на јучерашњој сједници су добили и пројекти из општина Нови Град, Оштра Лука, Козарска Дубица, Петровац, Крупа на Уни, Градишка, Србац, Прњавор, Бања Лука, Вукосавље, Дервента, Брод, Станари, Доњи Жабар, Зворник, Шековићи, Сребреница, Братунац, Милићи, Власеница, Рогатица, Соколац, Вишеград, Калиновик, Ново Горажде, Фоча, Билећа, Невесиње, Требиње, Брчко дистрикт, Љубиње, Берковићи, Шамац и Котор Варош.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име