Осуђено лице које је ухапшено због дилања дроге у Источном Сарајеву

0
1704

Окружни суд у Источном Сарајеву осудио је сарајевског репера Аднана Никшића (26), познатог као Сајфер, због дилања дроге, на двије године затвора. Никшић је ухапшен са пет килограма сканка.

Никшићу се на терет стављало кривично дјело неовлаштене производње и промета дрогом. Сајфер је ухапшен 11. јануара ове године на аутобуској станици у Источном Сарајеву, кад је претресом његовог теренца BMW X5, полиција пронашла пет килограма сканка.

Дрога је откривена у црном коферу, који је затечен у гепеку теренца, а у њему се налазило пет пакета сканка. Репера су пресрели истражитељи Управе за организовани тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су од колега из МУП-а Кантона Сарајево добили дојаву да се у улици Петра Мандића припрема примопредаја дроге, те је осумњичени ухваћен у замку.

Послије хапшења, Сајфер је провео мјесец дана иза решетака, а након што је оптужница потврђена, притвор му је укинут и пуштен је да се брани са слободе. Сарајевски полицајци су, након хапшења Аднана Никшића, привели и његовог брата Алију Никшића. Претресом његове куће и аутомобила Форд Фиеста у општини Илиџа, пронађени су 4,5 килограма сканка и оружје. Овај предмет у надлежности је Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име