Освештање темеља за два храма на Сокоцу

0
354

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом освештаће данас темеље за двије цркве на подручју општине Соколац.

Митрополит Хризостом освештаће темеље цркве Светог великомученика Прокопија у 12.00 часова, која се гради у близини магистралног пута Сарајево-Подроманија- Вишеград, рекли су у Црквеној општини Соколац.

Његово високопреосвештенство ће у 16.00 часова освештати и темеље цркве Чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, која се гради у руском стилу на Видрићима код Сокоца у близини магистралног пута Сарајево-Подроманија-Зворник.

Предсједник Организациног одбора за иградњу овог храма Милан Јоловић Легенда рекао је раније да ће овај храм грађен у руском стилу бити јединствен у региону.

Његова површина је 60 метара квадратних и биће изграђен од дрвета и камена.

Он је додао да ће за изградњу ове цркве бити потребно 120.000 до 150.000 КМ и да ће бити изграђен средствима донатора и привредника општине Соколац.

Митрополит Хризостом освештао је земљиште за изградњу ове цркве 30. јуна.

Јавно предузеће “Шуме Републике Српске” превело је на Црквену општину Соколац 1.000 метара квадратних земљишта на том локалитету за изградњу цркве.

Црква се гради у близини Крста Господњег високог 12 метара који је крајем 2017. подигнут на Видрићима, уз благослов митрополита дабробосанског Хризостома.

У постољу овог крста је спомен плоча подигнута српским и руским борцима погинулим у два свјетска и протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име