Отворена међународна конференција стручњака смучарског спорта

0
162

На Јахорини је отворена Друга међународна конференција „SPE BALKANS SKI Borads meeting“, која је окупила  најеминентније стручњаке смучарског спорта са простора Балкана, уз предаваче и практичаре из САД-а, Шкотске, Аустрије и Чешке.

Присутни су бројни научни радници неколико Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Единбургу и других, што потврђује научну виједност овог скупа.

Учесницима конференције обратили су се градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић  и директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић, изражавајући  захвалност организаторима и задовољство због промотивне димензије овог скупа која је важна за Јахорину.

 

Отварању конференције присуствовао је предсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо, а посебан значај конференцији дало је и учешће прослављеног скијаша  Бојана Крижаја.

На скупу је истакнуто  да овај међународни догађај има посебну важност, јер се одржава неколико мјесеци прије Европског омладинског олимпијског фестивала /EYOF-a/, који би требало да овај простор врати на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима.

У оквиру вишедневног програма, у уторак од 20,15 часова на платоу Пољице „Demo teams“ извешће својеврсне перформансе за публику. Позвани су сви који су у прилици да посјете Јахорину, да дођу и уживају у дружењу са врхунским познаваоцима овог спорта.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име