Отворено писмо из ОЦ „Јахорина“

2
2940

Радници Олимпијског центра ”Јахорина” упутили су отворено писмо јавности у којем су указали на криминалне радње од стране Управе ОЦ ”Јахорина”.

Писмо преносимо у цјелости:

„Поштована господо као упосленици предузећа ОЦ Јахорина желимо да вас обавијестимо о криминалним радњама које се одвијају од стране дијела наше управе ОЦ Јахорина, а везано за радове на стази и изградњи вјештачког језера на врху планине.

Наиме ми смо као упосленици предузећа ОЦ Јахорина дошли до података да радови који се изводе на стазама и на изградњи вјештачког језера не посједују грађевинску дозволу за извођење поменутих радова од стране министарства, као ни грађевински пројекат израђен од надлежне институције.

Не постоји ни надзорни орган тј. надлежна институција која је овлаштена за ту врсту радова.

Документација јасно говори да је на изградњи вјештачког језера и стаза урађено више стотина хиљада конвертибилних марака за које није расписан тендер ни проведен тендерска поцедура.

Обзиром да ће радови коштати у прекомилионском износу, а ниједна законска процедура јавног тендера и јавног оглашавања није проведена, евидентно је да је извршен велики криминал за који надамо се неко мора да одговара.

Извођачи који изводе радове према увиду у документацију не посједују лиценце нити овлаштења од министарства за ту врсту радова.

У нади да ћете наше информације детаљно прочитати, а након тога и провјерити њихову вјеродостојност, те нам помоћи у нашим покушајима да на било који начин спасимо што се спасити може и да заједничким снагама зауставимо да се исте ствари понављају по други пут на Олимпијској планини Јахорини.

Све горе наведено су тачне и поуздане информације, те вас овим путем молим да у што краћем року регујете у складу са вашим надлежностима и могућностима јер све ово прије све иде на штету нас запослених, а онда и свих грађана Републике Српске.

 

С поштовањем,

Упосленици ОЦ Јахорина“

2 коментара

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име