Овако данас изгледа Павлина Поризкова, некадашњи симбол женствености

0
358

Павлина Поризкова је Чехиња рођена 1965. године у тадашњој Чехословачкој. Она је важила за симбол женствености, а и данас с 52 године изгледа одлично.

Павлина је 1968. године са својом породицом напустила домовину и преселила се у Шведску, како би избјегла инвазију Варшавског пакта. У Шведској је постала глумица и модел са свјетски познатом каријером. Тренутно поред шведског посједује и америчко држављанство.

Славу је стекла након што је њена пријатељица makeup умјетница послала њене фотографије агенцији Елите како би промовисала своје знање шминкања, а то је отворило врата Павлини у свијет моделинга. Њена слава се брзо ширила у Француској, па све до САД-а.

Са осамнаест година, Павлина је 1984. године постала је прва жена из Централне Европе која се нашла на насловној страни Sports Illustrateda за купаће костиме. Она је била друга жена након Christie Brinkley која се појавила на насловници овог магазина.

Радила је кампање за брендове као што су Chanel, Versace, Hermes, Christian Dior, Oscar De La Renta, Mikimoto, Perry Ellis, Laura Biagiotti, Anne Klein, Ellen Tracy, Barneys New York, Ann Taylor i Revlon.

Врхунац њене каријере је био деведесетих година, а њена љепота је оставила значајан траг у свијету моделинга. Паулина данас има 52 године, но њена виталност и шарм могу надмашити много млађе колегице.

Глумила је у филмовима “Anna”, “Her Alibi”, “Arizona Dream”, “Female Perversions”, “Wedding Bell Blues”, “The Intern”, “Knots” те документарцима “About Face: The Super models, Then and Now” и “Kevyn Aucoin Beauty & The Beast In Me”.

Глумила је и у ТВ серијама “As the World Turns”, “Desperate Housewives”, The Mysteries of Laura” i “Nightcap”, а била је и суткиња у showu “America’s Next Top Model”.

Павлина је у браку са Ricom Ocasekom, пјевачем рок групе “The Cars”. Упознали су се 1984. године, а вјенчали 23. августа 1989. године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име