Овим бебама је потребна наша помоћ

0
2427

Близанци Цвијетин и Васо Мишић једине су бебе рођене у Доњем Жабару прошле године. Родитељи су их добили након мукотрпног процеса вантјелесне оплодње, који их је потуно осиромашио и данас једва имају основне услове за живот. А нема ни помоћи надлежних институција Српске.

Иванка и Небојша Мишић из Доњег Жабара петнест година су се борили са стерилитетом. У поступак вантјелесне оплодње ушли су прије три године и, кажу, нису ни могли да замисле кроз какве муке ће морати да прођу.

Обоје су надничари. Огромне трошкове лијечења у иностранству, прикупљања брда документације и набавке скупих лијекова тешком муком су плаћали, али је, ионако, скромно имање потуно осиромашило.

У кући старој скоро 60 година само једна прострија је условна за живот.

Близанци Цвијетин и Васо једине су бебе које су рођене у Доњем Жабару прошле године. Ова општина се суочава са озбиљним проблемом одлива стновништва, јер је велики број Жабараца званично пријављен је у Брчко дистрикту због социјалних давања. У локалном буџету новца има тек за плате и минимум подршке, али општинари обећавају да ће помоћи колико могу.

За Мишиће борба није готова, али вјерују да ће, уз помоћ добрих људи, успјети да толико жељеном потомству обезбиједе удобан и сигуран дом.

Овој породици можете помоћи уплатом новчаних средстава на број жиро-рачуна:

554-303-005565-05-76 Павловић Банка на име Небојша Мишић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име