Озваничен почетак радова на изградњи друге кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву

5
2449

У Источном Новом Сарајеву данас је озваничен почетак радова на изградњи кружног тока на раскрсници улица Вука Караџића и Војводе Радомира Путника, чија је вриједност 155.000 КМ.
Почетак радова озваничили су вршилац дужности директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Нешић је новинарима изјавио да је ово наставак успјешне сарадње између “Путева Српске” и општине Источно Ново Сарајево, те навео да саобраћај неће бити обустављен потпуно, већ ће се одвијати једном траком наизмјенично, јер је ријеч о саобраћајници која нема адекватан алтернативни правац.

Он је позвао грађане да имају стрпљења, јер ће по завршетку радова добити кружни ток који ће убрзати саобраћај на том дијелу пута.

Нешић је напоменуо да градња кружног тока на раскрсници “Кула” у Источној Илиџи још није почела, јер предузеће “Путеви Републике Српске” још није добило од опшинске администрације пројекат, што је била њихова обавеза.

“Ми смо за тај кружни ток обезбиједили 500.000 КМ и овом приликом апелујем на начелника општине Источна Илиџа  да нам у што краћем року доставе пројекат, да ми могли кренути у изградњу тог кружног тока”,
истакао је Нешић.

Нешић је упозорио да ће, уколико општинска администрација Источне Илиџе не пошаље пројекат, “Путеви Српске” иступити из споразума са том локалном заједницом, те ће сами урадити пројекат, јер је ријеч о путу који је у надлежности предузећа “Путеви Републике Српске”.

Ћосић је рекао да би кружни ток, уколико то временски услови дозволе, требало да буде завршен до краја године, те нагласио да ће тако бити обезбијеђено брже и безбједније функционисање саобраћаја, без застоја.

“Ова раскрсница је проблематична, јер има скретање према мјесној заједници Топлик-Тилава, а даље се наставља према центру општине и увијек је проблематична. Сигуран сам да ће кружни ток ријешити ту ситуацију и омогућити несметано и безбједно одвијање саобраћаја како за возаче, тако и за пјешаке”, додао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је поменутој раскрсници спорно око 70 квадрата земљишта, за чију би експропријацију ускоро требало да добију сагласност од правобраниоца и одлуку Владе Републике Српске.

Раденко Црногорац, директор “Приједор путева”, које ће изводити радове, појаснио је да је ријеч о трокрак раскрсници, чији ће један дио морати да се прошири и изгради потпорни зид, да би се добила сама ширина раскрснице.

“Отежавајућа околност ће бити то што за вријеме радова нећемо моћи да обустављамо саобраћај, тако да ћемо бити принуђени да радимо по пола сваке стране, а наизмјенично ћемо регулисати саобраћај”, навео је Црногорац.

Он је додао да ће бити по једна улазна и излазна трака, унутрашњи круг ће бити шест метара, а возни дио два и по метра.

Нешић и Ћосић пустили су 19. септемра у саобраћај новоизграђену кружни ток на раскрсници улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника.

5 коментара

  1. Ne dozvoliti vise ovakve lude projekte Cisto pranje novca.A gradjani su dobili jedno veliko NISTA.Treba Nesica preseliti na Vrace pa da prolazi svoje barikade svaki dan bar 2 puta dnevno.
    Sramota sta rade , napravili su u saobracaju samo jos veci metez.Treba napraviti peticiju stanovnistva protiv ovih poteza sto rade sa bi sebe velicali.

  2. Ovom covjeku je jedina preokupacija kako da izvuce sto vise novca za sebe iz ovakvih projekata. Bilo bi zanimljivo popricati sa ovim izvodjacima radova o njihovim obavezama prema direktoru ovog javnog preduzeća. Covek je zreo za krivicne prijave i suda

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име