Пацијентима из Сокоца омогућено лијечење у Болници „Србија“

0
356
Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

Пацијентима Завода за форензичку психијатрију, Специјалне психијатријске болнице и Дома здравља са Сокоца биће омогућени консултативно-специјалистички прегледи у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, договорено је на данашњем састанку руководилаца ових здравствених установа.

Вршилац дужности директора Болнице „Србија“ Небојша Шешлија рекао је Срни да ће сарадња са Заводом за форензичку психијатрију, Специјалном психијатријском болницом и Домом здравља са Сокоца бити значајно унапријеђена.

Он је нагласио да је на данашњем радном састанку на Сокоцу договорено адекватно збрињавање пацијената тих установа у Болници „Сарајево“ у настојању новог менаџмента ове референтне установе секундарне здравствене заштите да врати повјерење пацијената.

Вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу Бојан Копривица рекао је да ранија сарадња са руководством Болнице „Србија“ није била за похвалу.

Он је изразио увјерење да ће, убудуће, болница у Источном Сарајеву, пацијентима Завода за форензику редовно пружати медицинске услуге за соматске проблеме и лабораторијску дијагностику коју није могуће добити у локалном Дому здравља.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријана Станар Шкиљевић изразила је задовољство што је ново руководство Болнице „Србија“ опредијељено за реформе које ће бити на добробит пацијената.

Она је нагласила да су до сада постојали организациони проблеми у самој Болници и да сарадња није била на завидном нивоу.

„Постојала је недоступност одређених консултативно-специјалистичких прегледа, дуге листе чекања, а у појединим слижбама и неадекватан однос, што сам сазнала кроз жалбе и притужбе наших пацијената“, навела је Шкиљевићева.

Она је истакла да су у протекле четири године неке услуге здравствене заштите биле укинуте у Болници Касиндо, те да је на данашњем састанку договорено да ће убудуће бити на располагању пацијентима у Болници „Србија“.

Шкиљевићева је истакла да ће у скоријој будућности доста еминентних имена из области медицине из разних специјалности ординирати у Болници „Србија“ чиме ће се много помоћи пацијентима Сарајевско-романијске регије.

Директор Специјалне психијатријске болнице на Сокоцу Биљана Реновица Цвијетић рекла је Срни да ова установа, осим редовне дјелатности, увијек има потребу и за додатним видовима задравствене заштите пацијената коју нуди Болница „Србија“.

„Код пацијената у Психијатријској болници непредвидиво је шта се може догодити током лијечења и зато су нам неопходне услуге најближе болнице у Источном Сарајеву, која је добила нови објекат, апаратуру и кадар“, каже Цвијетићева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име