Пакетићи за малишане из обданишта „Патријарх Павле“

0
418

Општина Источно Ново Сарајево обезбиједила је поводом новогодишњих празника 110 пакетића за малишане Предшколске установе “Патријарх Павле”, који су им уручени у оквиру приредбе коју су са васпитачицама припремили за родитеље.

Вршилац дужности директора Предшколске установе “Патријарх Павле” Маја Пандуревић рекла је Срни да је ово била прилика да малишани кроз занимљив програм, рецитације, игроказе, фолклор и пјесме на енглеском језику, покажу колико су научили у протекла четири мјесеца.

“Посебно захваљујем општини Источно Ново Сарајево која је обезбиједила пакетиће за дјецу. Захвални смо и родитељима који су у великом броју дошли да виде наш рад. Овакве манифестације постаће традиционалне јер имамо у плану да реализујемо још много различитих активности”, навела је Пандуревићева.

Капацитет обданишта, које је почело са радом у септембру прошле године, је 120 мјеста, од чега 20 јасличког узраста, а тренутно је уписано 110 дјеце.

“Цијена боравка износи 200 КМ за јаслички узраст – од шест мјесеци до три године, а цијена цјелодневног боравка за старију групу од три до шест година износи 180 КМ, док је цијена полудневног боравка 120 КМ. Од троје уписане дјеце из исте породице, друго дијете има 20 одсто попуста, док је за треће дијете боравак у вртићу `Патријарх Павле` бесплатан”, истакла је Пандуревићева.

Новоизграђени модерни објекат има површину од 790 метара квадратних, са површином дворишта од 2.100 метара квадратних. Изградњу обданишта подржао је кабинет предсједника Републике Српске са 400.000 КМ, док је 570.000 КМ обезбиједила општина Источно Ново Сарајево.

Вртић ради по годишњем плану и програму који је прописало Министарство просвјете и културе Републике Српске, што подразумијева спровођење различитих активности, од физичких вјежби, вјежби способности, до креативних радионица.

“Дјеца у оквиру вртића, за сада, имају часове енглеског језика, а основана је и секција фолклора. Кроз сарадњу са Српском православном црквом, дјеца повремено имају и час вјеронауке, који је прилагођен малишанима предшколског узраста”, нагласила је Пандуревићева.

Када је ријеч о гријању, вртић има котловницу, а руководство Предшколске установе “Патријарх Павле” посебну пажњу посвећује исхрани дјеце. Малишани имају четири оброка, два главна и двије ужине.

“У плану је проширење васпитних група. Током наредног периода, требало би да организујемо излете на Требевић, Јахорину и Равну планину. Предвиђене су и посјете школама, спортским дворанама, као и аеродрому. Уколико будемо успјели, већ ове зиме организоваћемо школу скијања, а на љето школу пливања”, каже Пандуревићева.

Његова светост патријарх српски Иринеј и предсједник Републике Српске Милорад Додик свечано су отворили Предшколску установу “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву у септембру прошле године.

Обданиште су заједно основали општина Источно Ново Сарајево и Митрополија дабробосанска Српске православне цркве.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име