Пале: Дјеца са Косова и Метохије отпутовала кућама

0
651

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је испраћај за педесетак дјеце са Косова и Метохије, који се након седам дана боравка код својих вршњака на Палама данас враћају кућама у Штрпце.

“Трудили смо се да будемо добри домаћини јер је народ Сарајевско-романијске регије по томе препознатљив, тако да смо им пружили колико смо могли како би они побјегли од свакодневнице која је дешава на Косову и Метохији”, рекао је Југовић новинарима.

Он је истакао да је ово други пут да су угостили дјецу са Косова и Метохије и пожелио им да се безбједно врате својим кућама и утиске препричају породицама.

Југовић се захвалио Влади Републике Српске која је генерални покровитељ, те изразио наду да ће овај пројекат рада са дјецом са Косова и Метохије бити настављен, а општина Пале ће му дати пуну подршку.

Директор Основне школе “Шарски одред” из Штрпца Чедомир Николић рекао је да су дјеца завољела Републику Српску и да им ова посјета много значи, поготово дјеци из енклава који живе дубоко унутар Косова и Метохије и немају слободу кретања, а у Српској су стекли и нова пријатељства.

Око 900 дјеце у оквиру пројекта “Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, који организује бањалучки Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, допутовала су у суботу, 16. јуна, у Српску у пратњи 80 просвјетних радника и данас се враћају кућама.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име