Пале: До данас уписано 40 будућих првачића

0
548

У Основној школи “Србија” на Палама од почетка априла, када је почело пријављивање дјеце за упис у први разред школске 2017/2018. године, до данас је уписано 40 будућих првачића.

Психолог у Основној школи “Србија” Наташа Симовић рекла је Срни да ће упис трајати до 1. септембра и да родитељи дјеце рођене 2011. године могу сваког радног дана пријавити будуће првачиће педагошко-психолошкој служби школе.

“За пријаву им је потребан извод из матичне књиге рођених, потврда о мјесту пребивалишта и налаз и мишљење о здравственој способности дјетета”, рекла је Симовићева.

Она је нагласила да се на подручју општине због сталног досељавања становника из иностранства очекује упис већег броја првачића у наредним мјесецима и почетком септембра.

Симовићева је навела да при централној школи “Србија” функционише и подручна школа у Подграбу, у којој се сваке године смањује број ученика, тако да се годишње уписује до шест првачића.

Основну школу “Србија” похађа 600 ученика, заједно са подручном школом Подграб.

На подручју општине Пале јуче и данас се врши тестирање из српског језика и математике за мале матуранте који ће своје школовање наставити у средњој школи.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име