Пале: Градити каријеру у ИТ сектору

1
459

На Економском факултету на Палама данас је завршена радионица “Моја ИТ каријера” о предностима запошљавања у овом сектору.

Циљ дводневне радионице био је мотивисање незапослених лица за изградњу каријере у ИТ сектору.

Професор Срђан Ного рекао је да да су истраживања у ЕУ утврдила да је до 2025. године планирано око 900.000 радних мјеста у ИТ индустрији, те навео да у БиХ постоји потреба за више од 20.000 нових радних мјеста у овом сектору.

“Овим радионицама желимо да окупимо што више младих који би кроз вишемјесечне курсеве и увођењем нових савремених технологија били обучени за рад у програмском језику Јава”, рекао је Ного, истичући да је Јава један од најкоришћенијих у пракси програмских језика за развој апликација.

Према његовим ријечима, циљ је дати замах запошљавању младих, јачању њихових вјештина и јачању економије, којој недостаје овакав кадар.

Ного је рекао да је радионица “Моја ИТ каријера” одржана на Сокоцу и Палама, а наредних дана биће у Фочи, Вишеграду, Горажду, Бусовачи, Кисељаку, Витезу и Травнику.

Радионицу, која се организује у сарадњи са локалним органима власти и невладиним организацијама у оквиру пројекта “Подршка развоју ИТ сектора у БиХ”, финансијски подржава британска Амбасада у БиХ.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име