Пале: Конкурс за избор најљепше пјесме о теми “Златна средина”

0
133

Културно-спортски центар са Пала је, у оквиру Књижевне манифестације “Дани Душка Трифуновића”, расписао конкурс за основце за избор најљепше пјесме о теми “Златна средина”.
Право учешћа имају ученици основних школа од шестог до деветог разреда из Републике Српске, те ученици од петог до осмог разреда из Србије, Црне Горе и других земаља окружења.

“Основне школе су обавезне да направе селекцију радова или предтакмичење и да најбоље радове пошаљу на наш конкурс. Уз овјерене и ковертиране радове треба доставити име и презиме ученика, име и презиме наставника српског језика и назив, адресу и телефон школе”, наводи се у саопштењу Јавне установе за културу и спорт “Културно-спортски центар” са Пала.

Радове треба писати ћирилицом на српском језику, а конкурс је отворен до 20. августа.

Стручни жири ће одабрати најбоље радове ученика који ће ући у најужи избор и до 1. септембра о томе ће писаним путем обавијестити школе, те позвати кандидате да присуствују књижевној вечери када ће се и прогласити добитници награда.

Радови се могу слати на адресу Културно-спортски центар Пале, као и мејлом /kcpale@gmail.com/.
Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу код Брода 1933. године, а прву књигу је издао по доласку у Сарајево, са 25 година. Написао је 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслуженим за креирање сарајевске рокенрол школе.

Аутор је текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су “Бијело дугме” и “Индекси”, Здравко Чолић, Арсен Дедић. У Нови Сад је избјегао по избијању рата у БиХ 1992. године, гдје је и умро 2006. године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име