Пале: Одржана хуманитарна приредба поводом дана волонтера

0
275

На Палама је, поводом 5. децембра – Међународног дана волонтера, одржана хуманитарна приредба и уручене захвалнице најзаслужнијим волонтерима у овој години.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста Пале Јелена Петровић рекла је новинарима да ће новац од улазница бити уплаћен за хуманитарну акцију Средњошколског центра Пале под називом “Сендвич више”.

“Акција је организована за ученике који су у тешкој материјалној ситуацији, како би и они добили ужину”, навела је Петровићева.

Она је истакла да се Одбор сваке године труди да награди највриједније волонтере, те да су ове године захвалнице добили сви наставници основних школа са подручја општине Пале који воде секције Црвеног крста, као и Средњошколски центар.

Петровићева је нагласила да се приредба бавила и проблемом угрожености младих у саобраћају јер је у посљедњих годину дана три ученика Средњошколског центра Пале тако страдало.

Професор Средњошколског центра Пале Јелена Гаон Васић рекла је да школска секција Црвеног крста постоји седам година и да су чланови показали велику озбиљност у раду и ентузијазам.

“Много је пројеката које смо радили – прикупљање одјеће и обуће за социјално угрожену дјецу, разне презентације, радионице, предавања и хуманитарне акције”, каже Васићева.

Пети децембар се у свијету обиљежава као Дан волонтера, а установиле су га УН 1985. године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име