Пале: Почео турнир у карлингу

0
302

На Палама је данас почео турнир у карлингу на којем наступа око 56 спортиста из 14 земаља, у оквиру зимског Европског олимпијског омладинског фестивала (EYOF 2019).

Менаџер борилишта Марко Сикима рекао је новинарима да су у Спортско-пословном центру „Пеки“ успјели да обезбиједе ледену подлогу и на тај начин доказали да се у овој дворани могу организовати и спортови који тако нешто захтијевају.

„Организација овакве значајне манифестације изузетно је захтјевна, али успјели смо да одговоримо свим изазовима – све је на врхунском нивоу“, истакао је Сикима.

Сикима је додао да су EYOF 2019 и карлинг посебна прилика и препорука којим се дворана и општина Пале кандидују за нека будућа такмичења.

Организатор карлинга у дворани „Пеки“ Грегор Риглер из Словеније навео је да су обавили значајан посао и да су услови изузетни, јер је дошао Марк Келен – највећи свјетски стручњак за прављење леда.

Према његовим ријечима, у карлингу се такмичи 14 земаља, свака екипа има четири играча у којој се дјечаци и дјевојчице боре заједно.

EYOF 2019, који је отворен синоћ, највећи је спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година – организује се сваке двије године, а домаћини овогодишњег су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичи се у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Церемонија затварања ЕYOF-а 2019 предвиђена је за петак, 15. фебруар, у Источном Сарајеву у 19.30 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име