Пале: Приредбе “Светом Сави у част” од 24. до 26. јануара

0
231

Приредбе поводом школске славе под називом “Светом Сави у част” биће организоване у Културном центру на Палама од 24. до 26. јануара, саопштено је из Средњошколског центра /СШЦ/ “Пале”.
Приредбе организују образовне и културне установе у овој општини, као и Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце”.

“С обзиром на то да се ове године обиљежава 800 година самосталности Српске православне цркве, биће уприличене пригодне приредбе на којима ће учествовати млади различитих узраста, да бисмо свједочили да смо светосавци који знају вриједност саборности”, наводе из Средњошколског центра “Пале”.

У четвртак, 24. јануара, у 12.00 часова у Културном центру на Палама наступају малишани вртића, дјеца Удружења “Сунце” и ученици Средњошколског центра “Пале”, а у петак, 25. јануара основци.

У суботу, 26. јануара, у Културном центру у вечерњим часовима предвиђена је традиционална централна свечаност коју реализује Основна школа “Пале”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да је договор о унапређењу сарадње у области културе у општини Пале постигнут на састанку који је одржан у новембру прошле године.

Састанку су тада присуствовали представници СШЦ, основних школа “Пале”, “Србија” и “Мокро”, те Културног центра Пале, Општинског одјељења за културу, Црквене општине Пале, Кинотеке Републике Српске, Удружења “Сунце”, вртића “Бубамара” и “Цврчак”, “ИН” центра за језике и образовање и Едукативног центра “Биг Бен”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име