Пале: Првенство БиХ окупило 772 каратиста

0
829

На Палама је данас почело Првенство БиХ у каратеу за дјецу узраста до 14 година, на којем учествују 772 такмичара из 100 клубова.

Спортски директор Карате савеза БиХ Рајко Радоњић рекао је новинарима да ће постигнути резултати бити критеријумски за избор репрезентације БиХ на Балканском првенству.

Радоњић је напоменуо да се овај вид такмичења први пут организује за дјецу од осам до 14 година, те да га треба подићи на виши ниво.

Тренер Карате клуба “Романија” са Пала Момир Поповић истакао је да су на овом првенству каратисти из цијеле БиХ. 

“Наш клуб наступа са 12 такмичара. Надамо се најбољим резултатима с обзиром на то да смо на Првенству Републике Српске освојили 12 златних медаља”, истакао је Поповић.

Поповић је навео да је клубу “Романија” додијељена техничка помоћ, те напоменуо да има подршку Карате савеза Републике Српске.

Према његовим ријечима, дворана у којој се одржава такмичења има осам борилишта, а судиће 50 судија. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је дворана “Пеки” испунила сва очекивања, јер је ово велико првенство које организује Карате савез БиХ. 

Југовић је напоменуо да су на подручју Пала попуњени сви смјештајни капацитети, гдје су смјештени такмичари, тренери и судије.

Првенство БиХ у каратеу одржава се у Спортско-пословном центру “Пеки”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име