Пале – Уједињена Српска: Предсједник Мишо Божовић

0
1291

На Палама је вечерас одржана Изборна скупштина Општинске организације Уједињене Српске, за чијег предсједника је изабран Мишо Божовић.

Скупштини је присуствовао и предсједник ове странке Ненад Стевандић, који је истакао да Уједињена Српска тренутно има 46 општинских одбора, 41 формиран и пет иницијативних.

“Задовољни смо развојем ситуације. За локалне изборе нисмо имали довољно времена, али сада га имамо и посвећујемо много више пажње сваком крају и стижемо на свако мјесто”, рекао је Стевандић новинарима.

Он каже да су активизам и национална политика одреднице, а економски програм и стратешки правци Републике Српске ослонац ове политичке партије.

Стевандић истиче да је циљ његове странке да помири економску и националну политику.

“Надамо се да је Пале мјесто са којег се раније кретало у велике побједе, па и ми желимо да будемо на том путу великих побједа. То треба да буде побједа за Републику Српску и да буду мир и сарадња међу браћом”, поручио је Стевандић.

Он је најавио да ће 5. новембра у Бијељини бити одлучено о саставима изборних штабова странке за општине изборе идуће године, истичући да ће кандидати Уједињене Српске бити на свим изборним листама.

Што се тиче функција предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, Стевандић каже да ту треба да буде постигнут консензус међу одговорним људима који имају исто мишљење за вођење националне политике у Сарајеву и економске политике у Републици Српској.

“Са овим тренутним позицијама у Сарајеву нисмо нимало задовољни, а то је позиција која је изоловала дио Републике Српске и направила кочницу за њен развој. Треба да имамо исту власт у Бањалуци и Сарајеву, која треба да сарађује, а не да се свађа”, рекао је Стевандић.

Новоизабрани предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Пале Мишо Божовић рекао је да ова организација броји око 180 чланова и да постоји велика заинтересованост за ову политичку партију на Палама, посебно међу младим.

“Залагаћемо се за равномјеран развој Пала, запошљавање и преквалификацију у складу са потребама тржишта, већу безбједност грађана, за заштиту потрошача и њихових права, за бољу сарадњу са Владом Републике Српске, заједничким органима, амбасадама, Привредном комором, али и представницима мјесних заједница”, рекао је Божовић.

Он каже да ће Уједињена Српска захтијевати измјештање топлане из центра општине, као и израду елабората довођења плина из Вогошће у Пале.

Божовић је навео да ће у фокусу бити и развој туризма, завршетак пута Требевић-Јахорина, уређење обала ријека Миљацке, Праче и Репашнице, као и низ других активности с циљем бољег живота и већег стандарда становника ове локалне заједнице.

“Посебна пажња требало би да буде посвећена оживљавању села, развоју пољопривреде, пчеларства, сточарства и воћарства, за шта су потребни подстицаји од општине Пале и града Источно Сарајево”, навео је Божовић.

Изборној скупштини Општинске организације Уједињене Српске на Палама присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић, као и гости из других политичких странака, Борачке организације, чланови и симпатизери странке.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име