Паљанским пчеларима подстицај за набавку опреме

0
329
Фото: Thinkstock

Начелник општине Пале Бошко Југовић и представници Удружења пчелара ове локалне заједнице потписали су уговор о набавци опреме укупне вриједности пет хиљада КМ.

“Представници Удружења пчелара предочили су нам да би подстицајне мјере најбоље било спровести кроз набавку опреме која је потребна сваком овдашњем регистрованом пчелару. Данас смо потписали уговор којим је дефинисано да ће општина из буџета издвојити средства за набавку намјенских посуда за мед”, рекао је Југовић новинарима на Палама.

Он је додао да су пчелари ту опрему дефинисали као најпотребнију у овом тренутку, те најавио да ће општина и даље пружати подршку пројектима у области пчеларства.

Секретар Удружења пчелара Пале Момчило Ћосовић рекао је да се Удружење овог пута одлучило за набавку 55 иноксних канти за мед запремине 35 литара, са уграђеним славинама.

“То је опрема која обезбјеђује адекватно чување меда и представља нешто што би сваки озбиљан пчелар требало да посједује. За нас је важно што ће сваки регистровани пчелар на подручју општине Пале добити ову посуду”, истакао је Ћосовић.

Он је презадовољан чињеницом што је начелник Југовић препознао иницијативу Удружења као нешто добро и позитивно и реаговао на најбољи могући начин.

Ћосовић се нада да ће добра сарадња бити настављена и убудуће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име